Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók Személyenként tetszőleges számú rák, kapor, só, citrom, fokhagyma, olívaolaj, majonéz
Elkészítés A lemosott, lesikált, de még élő rákokat kaporral, sóval, citrommal ízesített, forrásban lévő vízben, úgy 5 percig főzzük. Utána egy kis fokhagymás, citromos olívaolajon sütögetés következik.
Tipp A tálaláshoz már csak egy kis citrom, némi majonéz és egy csipetnyi francia dallam kell...
Levin mondja Ez a fotó Gyékényesen készült. Egyik este fogtunk egy csomó rákot - tele van velük a tó -, másnap délelőtt pedig hipp-hopp, varázsütésre ez lett belőlük. Én jobbára csak asszisztáltam, mind a rákászathoz, mind a főzéshez, de a fogyasztásban már teljes odaadással vettem részt. Meglepően finom volt! Egyik kedvencem a rák, legyen akár garnéla, akár languszta, akár tarisznyarák, de ilyen élményben még nem volt részem. Saját fogás, saját főzés!