Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy cukkini, 500 g darált hús, 1 fej vöröshagyma, 2 kisebb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 kávéskanál Worchestershire szósz, 2 dl szűrt hús- vagy zöldségalaplé (esetleg leveskockából), 500 g burgonya, 60 g reszelt sajt (cheddar), só, bors, szárított kakukkfű, olaj
Elkészítés A hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk és kevés olajon 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a darált húst, majd együtt további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a Worchestershire szószt, a levest, borssal ízesítjük. (Sózni ráérünk később is, mert lehetséges, hogy a szósztól és a levestől már kellőképpen sós.) Kis lángra vesszük, lefedjük, és 35-40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
A cukkinit félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. Azok helyére jön a húsos keverék, amit bevonunk a tört burgonyával.
Végül kiolajozott tepsibe fektetjük a töltött zöldséget, és 200°C-on puhára sütjük.
Levin mondja Angol specialitás ez a laktató étel, amit „megkönnyítettem” azzal, hogy ehető cukkiniedénybe töltöttem.