Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók (4 személyre) 1 kg burgonya, 50 dkg gomba, 40 dkg kisebb paradicsom,160 g olajbogyó, 20 dkg kolbász, 2 mk köménymag, őrölt bazsalikom, só, bors, 6 ek bazsalikomos olaj
Elkészítés A burgonyát a sós, köménymaggal ízesített vízben majdnem teljesen puhára főzzük (kb. 20-25 perc), majd meghámozzuk, nem túl vastag gerezdekre vagy kockára vágjuk, és olajjal kikent sütőtálba dobáljuk.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a kisebb paradicsomokat félbe-, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. Az olajbogyókat vastag karikákra szeleteljük. Az így felaprózott zöldségeket, a vékonyra karikázott kolbászt és a fűszereket a burgonyára szórjuk, az egészet jól összerázzuk, majd az olajjal leöntjük.
A sütőtálat 180 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 20 percig sütjük (az első 10 percben lefedve).
Tipp Az őrölt bazsalikom helyett egy csokor friss bazsalikomlevelet vagdalhatunk a zöldségek közé.