Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 zacskó zöldséges penne tészta, 20 dkg sonka, 4 dl főzőtejszín, 1 evőkanál szarvasgombás pesztó, 4 szál újhagyma, só bors, dió (ízlés szerint), olívaolaj
Elkszítés A diót durvára törjük, egy serpenyőbe terítjük és közepes hőfokon, hogy ne égjen meg, szárazon megpirítjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, és melegen tartjuk, amíg az öntet elkészül.
Az öntethez az olajban megdinszteljük a vékonyra karikázott újhagymát és a félcentis csíkokra vágott sonkát, majd felöntjük a pesztóval elkevert főzőtejszínnel, sózzuk-borsozzuk, néhány percnyi főzés után a tésztára öntjük. A tetejére rászórjuk a pörkölt diót.