Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Zöldfűszeres csirkemell, Dobitól
2013.02.21

zoldfuszeres-rakott-csirke--7-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db filézett csirkemell, 3 ek bazsalikomos olivaolaj, 1 kk flekkenfűszer, 4-5 szelet falusi sonka

Az öntethez 3 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 kk mustár, 1 csokor petrezselyem, 6-8 db friss zellerlevél, 1 csokor metélőhagyma vagy újhagyma zöldje, 2 kk frissen aprított kaporlevél, só ízlés szerint

Ellkészítés A csirkét hosszában másfél ujjnyi csíkokra vágjuk, flekkenfűszerbe mártjuk, az olajban alaposan átforgatjuk, lefedve félretesszük, a páclében állni hagyjuk, majd egy óra múlva egy serpenyőben enyhén átsütjük.

Az öntetet elkészítjük, amíg a csirke sül: a tojásokat, a tejfölt és a mustárt a reszelt sajttal összekeverjük, és az igen-igen apróra vagdalt zöldségeket a masszába belekeverjük, majd megsózuk (vigyázzunk, ha falusi

sonkát használunk, az önmagában is sós). A csirkecsíkokat egy tepsibe szorosan egymás mellé lerakjuk, a páclét aláöntjük, az öntetet a húsra terítjük, majd a sonkát az öntet tetejére szaggatjuk. Lefedés nélkül, kb 20 percig sütjük, 200 fokos sütőben.

Tipp Burgonyapürével körítve nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.