Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Vörösboros-kakukkfüves gombapörkölt, Dobitól
2015.02.13

img_6852.jpg

Hozzávalók 2 személyre  50 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma,  1-2 gerezd fokhagyma,   fél piros kaliforniai paprika, 1 db paradicsom, 1 kk őrölt csípős pirospaprika, 1 késhegynyi fehér bors, 1 mk borsikafű, 1 mk kakukkfű, 1 kk só, fél dl testes vörösbor, 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés Az olívaolajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát és a nagyon vékonyra szeletelt fokhagymát. A hagymához adjuk a félcentis karikákra vágott kaliforniai paprikát és a forró vízbe mártott, meghámozott, cikkekre darabolt paradicsomot, sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel.

A félig dinsztelt zöldségekre rádobjuk a megtisztított, nem túl vékony szeletekre vágott gombát, és párolás közben többször is megkeverjük.

Amikor majdnem kész, ráöntjük a vörösbort, és erősebb tűzön néhány percig főzzük. Ha a pörkölt leve besűrűsödött, az ételt levesszük a tűzről. Csigatésztával körítve, forrón tálaljuk.

Tipp Kínálhatjuk a gombapörköltet egy kevés tejföllel is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.