Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Villámgyors málnás-joghurtos desszert, Dobitól
2014.07.03

villamgyors-malnas-desszert.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 pohár joghurt, 20-25 dkg friss málna, 8 evőkanál málnadzsem, rum vagy gyümölcslikőr (ízlés szerint)

Elkészítés 4 magas fagylaltos kehelyben készítjük el a desszertet, bár egyszerű az összetétele, így látványos. A hozzávalókat négyfelé osztjuk. A kelyhek aljára helyezzük (szorosan) a málnaszemek felét, erre öntjük a joghurt felét, majd a következő réteg a málnadzsem, amelyben előzőleg a rumot vagy a likőrt elkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy az alkohollal ízesített dzsem ne váljon túl folyékonnyá, és hogy a dzsemet a joghurton egyenletesen terítsük el! Ezután a málnadzsemre öntjük a joghurt másik felét, majd a
maradék málnával fejezzük be a rétegezést. Ide kerüljenek a legszebb szemek!

Tipp Ezt a desszertet tejszínhabbal, esetleg mentalevéllel díszítve, mindig lehűtve kínáljuk.  Ha nincs kéznél málnadzsem, egyéb (lehetőleg piros színű), nem túl édes dzsem is felhasználható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.