Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Villámgyors málnás-joghurtos desszert, Dobitól
2014.07.03

villamgyors-malnas-desszert.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 pohár joghurt, 20-25 dkg friss málna, 8 evőkanál málnadzsem, rum vagy gyümölcslikőr (ízlés szerint)

Elkészítés 4 magas fagylaltos kehelyben készítjük el a desszertet, bár egyszerű az összetétele, így látványos. A hozzávalókat négyfelé osztjuk. A kelyhek aljára helyezzük (szorosan) a málnaszemek felét, erre öntjük a joghurt felét, majd a következő réteg a málnadzsem, amelyben előzőleg a rumot vagy a likőrt elkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy az alkohollal ízesített dzsem ne váljon túl folyékonnyá, és hogy a dzsemet a joghurton egyenletesen terítsük el! Ezután a málnadzsemre öntjük a joghurt másik felét, majd a
maradék málnával fejezzük be a rétegezést. Ide kerüljenek a legszebb szemek!

Tipp Ezt a desszertet tejszínhabbal, esetleg mentalevéllel díszítve, mindig lehűtve kínáljuk.  Ha nincs kéznél málnadzsem, egyéb (lehetőleg piros színű), nem túl édes dzsem is felhasználható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés