Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Túrókrémes nektarin, Dobi konyhájából
2014.09.09

img_4260.jpg

Hozzávalók 4 személyre 25 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 2 dl joghurt, 2 cs vaníliás cukor,1 kávéskanál gyömbérpor, 4 db nektarin, 8 evőkanál ribizlidzsem, rum

Elkészítés A hűtőben tartott 4 db nektarint megmossuk, vékony cikkere vágjuk, és gyümölcsönként egy tányéron legyezőszerűen szétterítjük.

A túrót a mascarponéval és a joghurttal habosra keverjük, a vaníliás cukorral és a gyömbérporral ízesítjük, négyfelé osztjuk, majd a nektarinlegyezők "tövében" felhalmozzuk.

A dzsemet felmelegítjük, a rummal felhígítjuk, és még melegen a túrókrémre öntjük úgy, hogy a nektarinokra is jusson belőle. Azonnal tálaljuk. Látványos, gyorsan elkészül.

Tipp A nem túl édes, hideg túrókrém és nektarin a meleg és édes ribizliöntettel együtt érdekes ízhatást ad. Ribizlidzsem helyett készülhet az öntet felfőzött friss gyümölcsből is (pl. málnából, eperből, meggyből). Friss gyümölcs esetén az öntetet célszerű mézzel vagy cukorral édesíteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.