Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tonhalas jégsaláta Dobitól
2012.05.22

tonhalas-jegsalata-dobitol.jpgHozzávalók 4 személyre 1/2 jégsaláta, 1 db tonhalkonzerv, 10 db koktélparadicsom és 2 db a díszítéshez, 4 db keménytojás, 10-15 szem kapribogyó,  2-3 ek pirított napraforgómag  és 1 csokor újhagyma zöldje a díszítéshez

Az öntethez 4 ek olívaolaj (a legjobb az ízesített), 2 ek dijoni mustár, 1 citrom leve, 1-1 mk borsikafű, oregano, bazsalikom, só

Elkészítés A jégsalátát feldaraboljuk és egy mély tálba tesszük. Rádaraboljuk a tonhalat, a paradicsomokat és a tojásokat, hozzáadjuk  a kapribogyót. Az öntet alapanyagait egy tálkában alaposan összekeverjük és a salátára öntjük. Óvatosan átforgatjuk az egészet, majd megszórjuk a pirított napraforgómagokkal és a felaprított zöldhagymaszárral. Végül feldíszítjük a két paradicsommal és friss bazsalikommal.

Tipp Friss bagettel, vagy pirítóssal tálaljuk.