Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Töltött gomba, Dobi konyhájából
2013.11.08

toltott-gomba--dobi-konyhajabol-img_0183.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 db nagy méretű grillgomba (vagy ennek megfelelő több, közepes méretű csiperkegomba), 20 dkg főtt, füstölt tarja/sonka, 1 fej lilahagyma, 8 db koktélparadicsom, 2 db tojás, só, borsikafű, oregánó, 1/2 dl fehérbor, reszelt parmezán, 2 ek olívaolaj

Elkészítés A gombákat meghámozzuk, a tönköket kiszedjük és apró darabokra vágjuk. A sonkát is felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, és a fehérborral együtt, fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a sonkát, az oregánóval fűszerezzük, és a fedőt levéve még kb. öt percig sütjük. Beledaraboljuk a koktélparadicsomokat, és a felvert tojásokat is belekeverjük, lágy rántottává sütjük.

A gombafejeket tűzálló tálba helyezzük, pár csepp olajjal megkenve, kevés sóval megszórva 200 fokos sütőben elősütjük (kb. 10 perc), majd a tölteléket púpozva ráhalmozzuk, és a sütőbe visszatolva további 10-15 percig készre sütjük.

Tipp Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.