Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tökmagos padlizsán, Dobi konyhájából
2014.07.20

padlizsan-piritott-tokmaggalimg_3597.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db kisebb padlizsán, 15 dkg reszelt sajt, 10 dkg tökmag, 1 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés A padlizsánokat hosszában elfelezzük, sóval bedörzsöljük és 20 percig állni hagyjuk, hogy keserű levüket kieresszék. Ezután mindet szárazra töröljük, majd vágott felüket átlós irányban, mindkét oldalról kb. fél cm mélyen bevagdossuk és vékonyan megkenjük olajjal.

Egy tepsibe sütőrácsot teszünk, és az előkészített padlizsánokat 200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Ekkor a tepsit óvatosan kivesszük a sütőből, a padlizsánokat megszórjuk őrölt borssal, és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe és 5-10 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

Amíg a sajt olvad, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot. Tálaláskor a sajtos padlizsánokat ezzel szórjuk meg.

Tipp Friss bagettel vagy más péksüteménnyel kínáljuk. Adhatunk mellé még plusz pirított tökmagot. Paradicsomsaláta is jól illik hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.