Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tökmagos grapefruit-saláta, Dobitól
2012.06.19

zoldbabsalata-grapefruittal.jpg Hozzávalók 4 személyre 40 dkg sárga és zöld színű zöldbab, 2 db vörös húsú grapefruit, 1 db lilahagyma

Az öntethez  4 ek tökmagolaj, 2 ek borecet, porcukor, fehérbors, só, őrölt tarkabors

A díszítéshez 1 ek pirított tökmag

 

Elkészítés A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. (Konzerv zöldbab is megfelel, ez esetben a főzésre és a darabolásra szánt idő megtakarítható.) A grapefruitot a hártyától megtisztítjuk, a gerezdeket apróbb darabokra vágjuk. A megtisztított lilahagymát félbe vágjuk, nagyon vékony szeletekre karikázzuk. Az öntethez szükséges tökmagolajat, borecetet sóval, őrölt fehérborssal, ízlés szerint porcukorral jól összekeverjük, a zöldbabos-grapefruitos-hagymás alapanyagokkal elvegyítjük, és legalább egy órára behűtjük. Tálaláskor frissen őrölt tarkaborssal és pirított tökmaggal meghintjük.

 

Tipp Hideg sültek kitűnő, üde, pikáns ízű kísérője.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.