Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tőkehal szezámmagos bundában, Dobi konyhájából
2014.01.30

img_0299.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 nagy szelet tőkehal, 15 dkg vaj, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma felszeletelve, só A panírozáshoz 6-8 dkg szezámmag, 6 ek liszt, 6 ek zsemlemorzsa, 3 egész  tojás

Elkészítés A tőkehalat a vékony szeletekre vágott fokhagymával ízesített tejben áztatjuk, egy órán át (ha a hal fagyasztott, előtte ki kell olvasztani).

A tejből kiemelve a halszeleteket megtörölgetjük, besózzuk, fél órán át pihentetjük. Amíg a hal pácolódik, a szezámmagot száraz serpenyőbe téve, rázogatva megpirítjuk, majd a panírozáshoz szükséges adag zsemlemorzsához keverjük. A panírozáskor a halat a lisztben, azután a felvert tojásban, majd a szezámmagos morzsában megforgatjuk, ezután ismét a tojásba, majd a morzsába mártjuk. (Ügyeljünk rá, hogy a bundát kézzel is jól a halra tapasszuk.)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsiben a vajat először felolvasztjuk - vigyázzunk, ne égessük meg! Ezután a panírozott halat a tepsibe fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a bunda szép színt nem kap (kb. fél óra).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.