Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tojásos gomba salátával, Dobitól
2015.05.13

img_7198.jpg

Hozzávalók 2 főre 6 db közepes v. nagyobb csiperkegomba, 2 tojás, 2 szelet baconszalonna, 2 szál újhagyma, 5 dkg camembert sajt, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen kemény sajt), só, bors, kakukkfű, olívaolaj A salátához ízlés szerinti mennyiségben uborka, paradicsom, olajbogyó, lilahagyma feldarabolva, összekeverve

Elkészítés A gombákat megtisztítjuk, a tönköket a kalapból kitörjük, és a gombakalapokat egy olajjal kikent sütőedényben elhelyezzük. A gombákat olívaolajjal vékonyan megkenjük. A gombakalapokat borssal és kakukkfűvel meghintjük, a kis darabokra aprított camembert  a gombakalapokba tesszük.

A baconszalonnát félcentis csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk. A szalonnára dobjuk és üvegesre pároljuk a zöldjével együtt felaprított újhagymát, majd a sóval-borssal elhabart tojásokkal együtt megsütjük.
A tojásrántottát a gombák kalapjába halmozzuk, és lefedve, 180 fokos sütőben kb 20 percig pároljuk. Ezután a gombákról a fedőt levesszük, a reszelt sajttal megszórjuk, és fedő nélkül további 5-10 percig pirítjuk.

Tipp Tálaláskor a gombákat pirospaprikával megszórjuk, salátával körítve kínáljuk.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.