Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiramisu magyar módra, Dobi konyhájából
2014.07.15

 img_3602.jpg

Hozzávalók 4 személyre 50 dkg mascarpone, 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1 csapott kk őrölt fahéj, 1 púpozott ek natúr kakaópor, 3-4 ek ribizlidzsem (vagy más, nem túl édes ízű dzsem), 10-15 dkg ribizli, 10-15 dkg málna, 30-35 dkg babapiskóta, 2 dl feketekávé, 12 dl amaretto likőr

Elkészítés A tojások sárgáját a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a mascarponéval együtt habosra keverjük a krémet.

A feketekávéba öntjük a likőrt, és az így ízesített, meleg kávéba mártott babapiskótákat egy mély tálban rétegezve, szorosan egymás mellé fektetjük. Félbetört, kávéban áztatott piskótákkal beborítjuk az edény falát, ezután a krém egyharmadát a piskótákra kenjük, a dzsemet egyenletesen elterítjük rajta, majd rászórjuk a szárától megtisztított, megmosott és szárazra leitatott ribizlit.

Ezután újabb réteg kávéba merített babapiskóta következik, amelyre a krém második harmadát rákenjük, majd az egyenletesen elterített krémre rászitáljuk a kakaóport.

Végül az utolsó réteg babapiskótára a krém maradék, harmadik harmadát is ráterítjük és a krém tetején a málnaszemeket ügyesen elosztjuk.

A desszertet lefedve hűtőbe helyezzük, 6-8 óán át, vagy a következő napig pihentetjük, és csak ezután tálaljuk.

Tipp Ügyeljünk rá, hogy a piskótákat gyorsan forgassuk meg a kávéban, nehogy elázzanak. A kész desszert mellé tejszínhabot is kínálhatunk, vagy az egyes szeleteket tejszínhabbal díszíthetjük.

Vigyázat, nagyon finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés