Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Thai brokkolis csirke, Dobi konyhájából
2014.02.10

img_2123.jpg

Hozzávalók 4 főre 1 egész csontozott csirkemell, 4 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 1-1 evőkanál halszósz és osztrigaszósz (nagyobb élelmiszeráruházakban kaphatók), 2 teáskanál cukor, 25 dkg brokkoli, 25 dkg zöld színű zöldbab, 2 nagy fej gomba, 4 fürtöcske friss zöldbors (vagy 15-20 szem száraz zöldbors), thai chili paszta (ízlés szerint), 3 evőkanál olaj

Elkészítés A csirkemellet fél cm vékonyságú darabkákra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát az olajban aranybarnára pirítjuk, a csirkedarabokat a fokhagymás olajban megforgatjuk (fehéredésig), majd hozzáadva a szójaszószt, a hal- és osztrigaszószt, valamint a cukrot, az egészet addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Az apróra vágott brokkolit, a 2-3 centiméteresre felvágott zöldbabot és a vékonyra felszeletelt gombát a csirkére dobjuk, a chilipasztát és a zöldborsot is hozzáadjuk. Az ételt addig pároljuk, amíg a zöldség közepesen puha nem lesz.

Megjegyzés Ha a zöldség nem ereszt elég levet, a párolást elősegíthetjük egy fél bögre húslevessel (húsleveskocka is megfelel).

Tipp Rizzsel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.