Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tésztasaláta rákkal, Dobitól
2012.08.05

raksalata.jpgHozzávalók 4 főre 300 g penne vagy rövid tészta, 2 db lilahagyma, 400 g apró rák, 20-30 db sprotni, 1 citrom, 30 dkg camembert sajt, 20 db koktélparadicsom, 3-4 szál friss bazsalikom + ízlés szerint őrölt bazsalikom, fokhagyma-granulátum (vagy zúzott fokhagyma ízlés szerint), őrölt zsálya, szardellapaszta, 1 üveg fokhagymával töltött olivabogyó, 6 ek olivaolaj (ha van: szarvasgombás), 4 ek (bazsalikomos) olivaolaj, 6 ek balzsamecet, ízlés szerint egy kevés porcukor, reszelt parmezán, só, bors

Elkészítés A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és lehűtjük.

A rákokat sós, citromos vízben megfőzzük(a forrástól számítva 3-4 perc), leszűrjük.

A lilahagymát vékonyra karikázzuk, balzsamecettel, egy kevés porcukorral, sóval-borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a rákokat, az apróra vágott sprotnit, a szardellapasztát és az olivaolajat.

A camembert sajtot és a koktélparadicsomot kis kockákra vágjuk, az olivabogyókkal összekeverjük. Őrölt zsályával, őrölt bazsalikommal, felaprózott bazsalikomlevelekkel, (granulált) fokhagymával ízesítjük.

Végül az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, majd frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal meghintjük.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.