Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 szelet tarja, 1 db filézett csirkemell, 10-12 db újkrumpli, 2 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 8 db koktélparadicsom, 1 dl fehérbor, 1 ek mustár, 2 ek olívaolaj, 1 kk flekken fűszerkeverék, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, só, bors
Elkészítés A mustárból, 1 ek olívaolajból, a flekken fűszerkeverékből és a majoránnából pácot készítünk. A feldarabolt csirkemellet és a tarjaszeleteket ebben a keverékben kb. 1 órán keresztül, hűtőben pácoljuk. Amíg a hús pácolódik, az újkrumplikat és a vöröshagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát héjastól gerezdekre szedjük és a paradicsomokat félbevágjuk.
A pácolt húsokat kiolajozott tepsibe fektetjük, a cikkekre vágott vöröshagymát, továbbá - hogy a hússal egyszerre puhuljanak meg - a vékonyra felvágott újkrumplidarabokat a húsok közé szórjuk, és az olajban kissé megforgatjuk. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és kakukkfűvel, felöntjük a borral, és fóliával lefedve, forró sütőben kb. 40 percig pároljuk.
Végül óvatosan átforgatjuk, hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat és további 15 percig sütjük. Ekkor rádobjuk a héjazatlan fokhagymagerezdeket és fólia nélkül az egészet pirosra sütjük.
Tipp Savanyúsággal tálaljuk. A fokhagymákat javasoljuk megsült héjukból kiszopogatni!