Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tepsis tarja és csirke, Dobitól
2012.08.09

tarja-es-csirke.jpg

Hozzávalók 4 főre 4 szelet tarja, 1 db filézett csirkemell, 10-12 db újkrumpli, 2 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 8 db koktélparadicsom, 1 dl fehérbor, 1 ek mustár, 2 ek olívaolaj, 1 kk flekken fűszerkeverék, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, só, bors

Elkészítés A mustárból, 1 ek olívaolajból, a  flekken fűszerkeverékből és a majoránnából pácot készítünk. A feldarabolt csirkemellet és a tarjaszeleteket ebben a keverékben kb. 1 órán keresztül, hűtőben pácoljuk. Amíg a hús pácolódik, az újkrumplikat és a  vöröshagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát héjastól gerezdekre szedjük és a paradicsomokat félbevágjuk.

A pácolt húsokat kiolajozott tepsibe fektetjük, a cikkekre vágott vöröshagymát, továbbá - hogy a hússal egyszerre puhuljanak meg - a vékonyra felvágott újkrumplidarabokat a húsok közé szórjuk, és az olajban kissé megforgatjuk. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és kakukkfűvel, felöntjük a borral, és fóliával lefedve, forró sütőben kb. 40 percig pároljuk.

tarja-es-csirke-dobitol.jpgVégül óvatosan átforgatjuk, hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat és további 15 percig sütjük. Ekkor rádobjuk a héjazatlan fokhagymagerezdeket és fólia  nélkül az egészet pirosra sütjük.

Tipp Savanyúsággal tálaljuk. A fokhagymákat javasoljuk megsült héjukból kiszopogatni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.