Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tengeri hal zöldségekkel, Dobi konyhájából
2013.09.05

img_9740.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 szelet tengeri halfilé, só, 2 ek liszt, 2 ek olaj és 1 ek szójaszósz a sütéshez

A raguhoz 4 szelet bacon szalonna, 4 db újhagyma, esetleg 1 db póréhagyma, 8 db gomba, 2 db cukkíni, 8 szelet szárított paradicsom, 10-12 db kisebb paradicsom, 1 db lime leve, só, oregánó, zöldbors ízlés szerint

Elkészítés A zöldségragu elkészítése előtt a halat megmossuk, besózzuk, a sóban állni hagyjuk. A zöldségragut készítjük el először. Egy kevés olajon megolvasztjuk a kis darabokra vágott bacon szalonnát, az így képződött zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a nem túl vékony szeletekre vágott gombát, a cukkinit, a felaprított paradicsomokat. Megsózzuk, az oregánóval és a zöldborssal ízesítjük (aki sokkal csípősebben szereti, cayenne-i borsot vagy chilit is használhat), és az egészetnagy lángon (magas hőfokon), időnként kevergetve pároljuk-sütjük. A végén meglocsoljuk a lime levével, és még egyszer megforgatjuk. A tűzről a ragut levesszük, melegen tartjuk.

A besózott halat megtörölgetjük, liszttel megszórjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük, közben egy kevés szójaszósszal is megöntözzük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés