Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Szűzérmék padlizsános raguval, Dobitól
2015.02.01

szuzermek-padlizsanos-raguval.jpg

Hozzávalók 2 főre 40 dkg szűzérme A páchoz olívaolaj, mustár, fehérbors, kakukkfű, zsálya, só A raguhoz 1 db kisebb padlizsán,1 db kisebb lilahagyma, 5-6 db érett koktélparadicsom, 1 db zöldpaprika,1 nagy doboz sűrített paradicsom, 3 kávéskanál olívapaszta, 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, kb. 1/2 dl fügebor (vagy más, édeskés bor)

Elkészítés Az 1-1,5 cm cm vastagra szeletelt szűzérmét a pácban megforgatjuk, és jól zárható dobozban 2-3 órán át érleljük. (Csak utólag, a sütés előtt fél órával sózzuk be.)

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk. 20-25 perc után a padlizsánszeleteket szárazra töröljük, és egy grillserpenyőben mindkét oldalukat szárazon megsütögetjük. A sült padlizsánszeleteket elnegyedeljük.

Amíg a padlizsán a sóban áll, hozzáfogunk a ragu további részének elkészítéséhez: a lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk, majd a fokhagymákat hámozás után fokhagymanyomón áttörjük (vagy hajszálvékony szeletekre vágjuk). A lilahagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymával együtt rövid ideig enyhén pirítjuk (vigyázva, hogy a fokhagyma nehogy megkeseredjék).

A pirított hagymához adjuk a kicsumázott, kb. 1 cm vastag csíkokra szabdalt zöldpaprikát, a négyfelé vágott paradicsomokat, és enyhén sózzuk. Amikor a paprika és a paradicsom megfonnyadt, hozzáadjuk a padlizsándarabokat, belekeverjük a sűrített paradicsomot és az olívapasztát. Végül rálöttyintünk annyi fügebort, hogy a ragu állaga megfelelő (nem túl sűrű, de nem is túl híg) legyen, pár percig az egészet a tűzön rotyogtatjuk, majd félretesszük.

A szűzérmeszeleteket a pácból kivéve mindkét oldalukon, erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük. A szeleteket beborítjuk a raguval, és 200 fokos sütőben letakarás nélkül, kb. 25-30 percig sütjük.

Tipp  Burgonyapürével is köríthetjük, de fokhagymás pirítóssal a legfinomabb. Az olívapasztát helyettesíthetjük 6-7 db vékonyra szeletelt olívabogyóval.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.