Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Színes padlizsánfalatkák, Dobitól
2015.03.09

img_7019--2-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 3 db kis padlizsán, hozzá 5-6 szelet vékony főtt-füstölt tarja, 1 db camembert sajt felszeletelve,
2 gerezd fokhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, néhány szál petrezselyem, bazsalikom, só, egy leheletnyi olívaolaj (nem muszáj, ha a tarja kicsit zsírosabb)

Elkészítés A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát besózzuk, és kb. fél órán át állni hagyjuk.

Amíg a padlizsánszeletek a sóban állnak, előkészítjük a hozzávalókat: A tarjaszeleteket annyi darabra vágjuk, ahány padlizsánkarikát akarunk velük betakarni, a sajtból szintén annyi szeletet vágunk, ahány padlizsánkarikát sajttal kívánunk elkészíteni. A fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük. A kaliforniai paprikát hosszú cikkekre metéljük, és a cikkeket félbevágjuk. A petrezselymet levélkékre szedjük.

A tarjaszeleteket egy grillserpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük. A kisülő zsiradékot a serpenyő alján végigfuttatjuk (ha túl sovány volt a tarja, permetezhetünk a serpenyő fenekére nagyon kevés olívaolajat), rádobjuk a fokhagymaszeletkéket, és rövid ideig óvatosan kevergetve (vigyázva, hogy meg ne égjenek) pirítjuk. Amikor rózsaszínűre pirult a fokhagyma, azt is kivesszük, félretesszük.

Ha a fél óra eltelt, a padlizsánkarikákat leitatjuk, és a grillserpenyőben megpirítjuk az egyik oldalukat. Majd a serpenyőben megfordítjuk az így elősütött padlizsánokat, és elhelyezzük a rávalókat: a tarjás változatot megszórjuk bazsalikommal, a sajtos változat esetében a camembert alá kerül a pirított fokhagyma. Ezek után tovább sütjük a padlizsánt, amíg a szeletek alja is meg nem pirul.

Tálaláskor a tarjás falatokat kaliforniai paprikával, a sajtos falatokat petrezselyemmel díszítjük.

Tipp Mutatós előétel, de csak frissen jó!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.