Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 2 kis padlizsán, 10 dkg camembert sajt, 2 dl tejföl, 3-4 evőkanál szarvasgombás pesztó (nagy bevásárlóközpontokban kapható) 1 db tojás, só, bors, szarvasgombás olívaolaj
Elkészítés A megmosott padlizsánokat 1 cm széles karikákra vágjuk, a karikákat besózzuk, állni hagyjuk, majd 20 perc után a padlizsánszeleteket szárazra töröljük, és egy grillserpenyőben mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk. A sajtot vékonyan felszeleteljük.
A tejfölt a szarvasgombás pesztóval és a tojás sárgájával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tojás felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy kis tepsit nagyon vékonyan kikenünk az olívaolajjal. A padlizsán- és a sajtszeleteket felváltva (félig megdöntve) elhelyezzük a tepsiben, ráöntjük a tejfölös pesztót, majd lefedés nélkül, 180 fokos sütőben pirosra sütjük (kb 20 perc).
Tipp A szarvasgombás olaj helyett használhatunk sima olívaolajat. A padlizsán- és sajtszeletek között elhelyezhetünk sonkaszeleteket is.