Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Szarvasgombás rakott padlizsán, Dobitól
2015.05.09

img_7895.jpg

Hozzávalók 2 főre 2 kis padlizsán, 10 dkg camembert sajt, 2 dl tejföl, 3-4 evőkanál szarvasgombás pesztó (nagy bevásárlóközpontokban kapható) 1 db tojás, só, bors, szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés A megmosott padlizsánokat 1 cm széles karikákra vágjuk, a karikákat besózzuk, állni hagyjuk, majd 20 perc után a padlizsánszeleteket szárazra töröljük, és egy grillserpenyőben mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk. A sajtot  vékonyan felszeleteljük.
A tejfölt a szarvasgombás pesztóval és a tojás sárgájával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a tojás felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy kis tepsit nagyon vékonyan kikenünk az olívaolajjal. A padlizsán- és a sajtszeleteket felváltva (félig megdöntve) elhelyezzük a tepsiben, ráöntjük a tejfölös pesztót, majd lefedés nélkül, 180 fokos sütőben pirosra sütjük (kb 20 perc).

Tipp A szarvasgombás olaj helyett használhatunk sima olívaolajat. A padlizsán- és  sajtszeletek között elhelyezhetünk sonkaszeleteket is.

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.