Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sügérsaslik, Dobitól
2013.02.26

img_7364.jpg

Hozzávalók 4 személyre 80 dkg vörös sügér (vagy bármilyen jó tartású, fehér húsú hal), 2 db igen vékony zsúrkenyér vagy (nem sós) óriáskifli, kb. 6 szelet bacon, 4-5 nagy gerezd fokhagyma, friss rozmaring (legalább 4-5 ág), 1 mk őrölt tarka bors, 1 kk medvehagyma (szárított), só ízlés szerint,  4-5 evőkanál olívaolaj (lehetőleg rozmaring ízesítésű)

 

Elkészítés Az igen apróra vágott rozmaringleveleket a szétzúzott fokhagymával összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, medvehagymával ízesítjük, és az egészet megsózzuk. Ebben az öntetben alaposan megforgatjuk a 2-3 centis darabokra vágott haldarabokat, és kicsit állni hagyjuk őket. Ezután a hallal azonos méretűre vágott kenyér-/kiflikarikákat (legalkalmasabb a rozskenyér) is megmártjuk az olajos kenetben, és váltakozva nyársakra fűzzük az egészet.

 

A nyársakra baconszeleteket tekerünk, ügyesen - úgy, hogy a nyársat a szalonna ne fedje be teljesen, de a zsiradék és a füstölt íz érje a halakat. Szalonna a nyársra fűzött darabok közé is kerülhet. Az így elkészített nyársakat tepsibe helyezzük, még egy kevés olívaolajjal meghintjük, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a kenyér/kifli és a szalonna meg nem pirul.

 

Tipp Friss saláta, sült krumpli illik mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.