Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 8 nagyobb szelet tarja (csont nélkül), 1 kg burgonya, 2-3 db vöröshagyma, 4 szelet füstölt szalonna, 1/2 dl olaj, 1 dl sör, 1 ek mustár, 3-4 gerezd fokhagyma, 1-2 kk fleckenfűszer, 15-20 szem tarkabors, só ízlés szerint
Elkészítés A hússzeleteket fólia alatt kiklopfoljuk, egy éjszakára (vagy néhány órával a sütés előtt) mustárral/olajjal/fleckenfűszerrel bepácoljuk, és jól záródó dobozban a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt a tepsit olajjal vékonyan kikenjük, a tarjaszeleteket a tepsibe fektetjük, melléjük rendezzük a meghámozott, gerezdekre vágott krumplit és két gerezdekre vágott, megtisztított vöröshagymát. A fennmaradó vöröshagymát és a kakastaréj-szerűen felszelelt szalonnát a hús tetejére halmozzuk. A tarkaborsot és a feldarabolt fokhagymát ezek köré szórjuk, majd a hús alá öntjük a sört. Alufóliával lefedve kb 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve tovább sütjük, amíg a szalonna megpirul.
Tipp Savanyúság illik hozzá, és egy kis friss kenyér sem árt...