Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sonkával rakott zöldbab, Dobi konyhájából
2013.11.23

sonkaval-rakott-zoldbab--4-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 80 dkg zöldbab, 25 dkg sonka, 2,5 dl tejföl, 2 db tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi reszelt szerecsendió, medvehagyma (szárított, őrölt), bors,só, kevés vaj és zsemlemorzsa (a sütőtál kikenéséhez), kb. 6-8 dkg reszelt sajt a tetejére (alternatív)

Elkészítés A megtisztított és 2-3 cm-re felvágott zöldbabot sós-fokhagymás vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. Amíg a zöldbab fő, apró darabokra vágjuk a sonkát. A 2,5 dl tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldbabot és a sonkát beleforgatjuk. Végül a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, azt is hozzákeverjük a zöldbabos-sonkás masszához.

Egy sütőtálat vékonyan kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával, és a rakott zöldbabot a tálba terítjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig - amíg a teteje megpirul - sütjük. Reszelt sajttal megszórva különösen finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.