Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sonkás tészta kicsit másképp, Dobi konyhájából
2013.09.26

sonkas-teszta-maskepp-2013.-aug.-645.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg háromszínű tészta, 6-7 szelet bacon, 25 dkg sonka, 3 dl főzőtejszín, 2 tojás, késhegynyi szerecsendió és őrölt fekete bors, só, 2 ek olívaolaj

Elkészítés A tésztát sós, enyhén olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, elkészítjük a sonkás öntetet. A főzőtejszínben a tojások sárgáját elkeverjük. Egy serpenyőbe téve az apróra vágott bacont az olívaolajban megolvasztjuk, majd a szintén apróra vágott sonkával együtt megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, a tejszínes keverékhez adjuk, és állandó kevergetés mellett kis ideig még tovább főzzük. A tejszínes-sonkás öntetet a tésztára öntjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojások felvert habját, és az egészet néhány mozdulattal (hogy a hab össze ne törjön) megkeverjük. Tűzálló tálban forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.