Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sonkás tészta kicsit másképp, Dobi konyhájából
2013.09.26

sonkas-teszta-maskepp-2013.-aug.-645.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg háromszínű tészta, 6-7 szelet bacon, 25 dkg sonka, 3 dl főzőtejszín, 2 tojás, késhegynyi szerecsendió és őrölt fekete bors, só, 2 ek olívaolaj

Elkészítés A tésztát sós, enyhén olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, elkészítjük a sonkás öntetet. A főzőtejszínben a tojások sárgáját elkeverjük. Egy serpenyőbe téve az apróra vágott bacont az olívaolajban megolvasztjuk, majd a szintén apróra vágott sonkával együtt megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, a tejszínes keverékhez adjuk, és állandó kevergetés mellett kis ideig még tovább főzzük. A tejszínes-sonkás öntetet a tésztára öntjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojások felvert habját, és az egészet néhány mozdulattal (hogy a hab össze ne törjön) megkeverjük. Tűzálló tálban forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés