Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg háromszínű tészta, 6-7 szelet bacon, 25 dkg sonka, 3 dl főzőtejszín, 2 tojás, késhegynyi szerecsendió és őrölt fekete bors, só, 2 ek olívaolaj
Elkészítés A tésztát sós, enyhén olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, elkészítjük a sonkás öntetet. A főzőtejszínben a tojások sárgáját elkeverjük. Egy serpenyőbe téve az apróra vágott bacont az olívaolajban megolvasztjuk, majd a szintén apróra vágott sonkával együtt megpirítjuk, a fűszerekkel ízesítjük, a tejszínes keverékhez adjuk, és állandó kevergetés mellett kis ideig még tovább főzzük. A tejszínes-sonkás öntetet a tésztára öntjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojások felvert habját, és az egészet néhány mozdulattal (hogy a hab össze ne törjön) megkeverjük. Tűzálló tálban forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.