Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sonkás-brokkolis fusilli, Dobitól
2015.02.25

img_6953.jpg

Hozzávalók 2 személyre 1/2 zacskó fusilli (száraztészta), 20 dkg füstölt tarja,10-12 rózsányi brokkoli (fagyasztott is lehet), 4 szál újhagyma, 3-4 nagy gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, olaj A díszítéshez friss petrezselyem és 1-2 db paradicsom

Elkészítés A füstölt tarját apróra kockázzuk, a brokkolit sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük. Ha kissé kihűlt, apróbb darabokra vagdaljuk. Az olajon az apróra vágott újhagymát és a megtisztított, igen vékonyra szeletelt fokhagymát megpároljuk, majd a füstölt tarjával együtt enyhén tovább pirítjuk, a fűszerezett tejszínnel felöntjük, és végül rádobjuk a brokkolit. Néhányszor - óvatosan, hogy a brokkoli ne törjön szét - megkeverjük, és a sós vízben megfőzött tésztára halmozzuk.

Tipp A sonkás-brokkolis fusillit vágott petrezselyemmel meghintve, paradicsomcikkekkel díszítve kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.