Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Saláta aszalt gyümölcsökből, Dobitól
2012.11.07

gyumolcsimg_5418-1-.jpg Hozzávalók 4 főre 20 dkg magozott aszalt szilva, 20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg aszalt meggy, 2 db narancs, 1 db narancs leve, 1 dl rum vagy néhány dl  száraz pezsgő

Elkészítés Az aszalt gyümölcsöket fekete teában (pl. narancsos ízesítésű) áztatjuk, ha megpuhultak, kb. azonos méretű darabokra vágjuk őket. A narancsot nagyon alaposan megmossuk, majd héjastól igen vékonyan felszeleteljük, és az aszalt gyümölcsdarabkákkal arányos cikkekre vágjuk.

img_5424.jpgRummal ízesített narancslével nyakon öntve egy éjszakára behűtjük az egészet. Rum helyett pezsgőt is használhatunk, de azt csak a tálalás előtt öntsük a gyümölcsökre. Tehető bele nagy szemű mazsola is, sőt készíthető más aszalt gyümölcsökből is (áfonya, füge, körte, stb.), bár az aszalt szilva és az aszalt barack olyan kitűnő együttest alkotnak, hogy alapként mindenképpen szükségesek a salátába.

Tipp Ha valaki sok lével, bólészerűen szeretné készíteni a gyümölcssalátát, akkor a pezsgős változatot ajánljuk, akár az áztatáshoz használt gyümölcsízű fekete teával együtt is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.