Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sajtos csirkecsíkok szalonnás újkrumplival, Dobitól
2014.07.01

sajtos-csirkecsikok.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkemell, kb. 3 dl tej, 3-4 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt sajt , 5 dkg nem füstölt keménysajt, só, majoránna, bazsalikom, olaj a sütéshez A körítéshez kb. 80 dkg újkrumpli, bacon szalonna (4 szelet, de ízlés szerint lehet akár több is)

Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, vagy fokhagymaprésen átpasszírozzuk, és a tejben elkeverjük. A  csirkemelleket megmossuk, kb. 3 centis csíkokra szeleteljük, majd egy mély tálban a fokhagymás tejet
ráöntjük, vigyázva, hogy a húst a tej ellepje. 2-3 óra után a csirkecsíkokat a tejből kiemeljük, sózzuk, meghintjük bazsalikommal, és további 15-20 percig állni hagyjuk.

Tepsibe egy kevés olajat öntünk, a tepsi egyik felében egymás mellé fektetjük a húscsíkokat, mindegyikre elhelyezünk nem túl vékony szeletre vagy hasábra vágott füstölt sajtot, meghintjük majoránnával, rájuk reszeljük a nem füstölt sajtot.

Ezt követően az újkrumplikat megmossuk, a héjukat lekaparjuk, és a kb. fél centi vastagra karikázott krumplikat a tepsi másik, üresen maradt felébe fektetjük úgy, hogy a karikák részben egymást fedjék. Végül a burgonyakarikákra a vékonyan felcsíkozott bacon szalonnát rádobáljuk (nem fedjük be a szalonnával!).

A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és alufóliával letakarva,, 180-200 fokon addig pároljuk, amíg a krumpli és a hús is megpuhul (kb. fél óra). Ezután a fóliát levéve, a sajt pirulásáig tovább sütjük a tepsi tartalmát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.