Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rozmaringos máj, Dobitól
2013.03.13

 

img_7491.jpg

Hozzávalók 4 főre 12 db csirkemáj, 12 db baconszalonna, 4 dl tej, 8-10 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt rozmaring, 12 rozmaringágacska, 1 kk durvára őrölt bors, 2 ek olaj a sütéshez (legjobb a rozmaringos olíva)

Elkészítés A tejbe apró szeletekre darabolt fokhagymát dobálunk, és a májat ebben a tejben pihentetjük. Egy-két óra után a májakat a tejből kivesszük, letörölgetjük, mindkét oldalukon megszórjuk borssal és rozmaringgal, és betekerjük a szeletelt szalonnába. A májak közepébe egy-egy rozmaringágacskát illesztünk úgy, hogy a rozmaring vége kilógjon. A szalonnát hústűvel rögzítjük, hogy könnyebb legyen a májat sütés közben megfordítani. Lefedett serpenyőben sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor a fedőt levesszük, és hagyjuk, hogy a szalonna jól megpiruljon.

Tipp Tehetünk mellé - a füstölt íz fokozása kedvéért - még egy szelet bacont, az olajba pedig beletehetjük a tejből kivett fokhagymákat, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen oda. Enyhén párolt vagy nyers almaszeletekkel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.