Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rozmaringos kacsamell Dobitól
2013.08.17

rozmaringos-kacsamell-dobi.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db fél pecsenye kacsamell, 2 szál friss rozmaring, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 8 db héjában főtt burgonya, só, őrölt bors, alma, narancs a tálaláshoz

Elkészítés A fokhagymagerezdet kicsit összenyomjuk és az olívához adjuk. A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük a fokhagymás olajjal. Lezárható tálban, a rozmaringgal és a fokhagymagerezdekkel együtt 1 napon át hűtőben tartjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, a hús mellé dobjuk a rozmaringot is, az edényt lefedjük és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után fogyasztjuk. Ezalatt a főtt burgonyákat felkarikázzuk és a sütésből visszamaradt zsiradékban átpirítjuk.  Narancs- és almaszeletekkel  körítve tálaljuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.