Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db fél pecsenye kacsamell, 2 szál friss rozmaring, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 8 db héjában főtt burgonya, só, őrölt bors, alma, narancs a tálaláshoz
Elkészítés A fokhagymagerezdet kicsit összenyomjuk és az olívához adjuk. A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük a fokhagymás olajjal. Lezárható tálban, a rozmaringgal és a fokhagymagerezdekkel együtt 1 napon át hűtőben tartjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, a hús mellé dobjuk a rozmaringot is, az edényt lefedjük és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után fogyasztjuk. Ezalatt a főtt burgonyákat felkarikázzuk és a sütésből visszamaradt zsiradékban átpirítjuk. Narancs- és almaszeletekkel körítve tálaljuk.