Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rozmaringos kacsamáj, Dobitól
2015.01.04

img_5263.jpg

Hozzávalók 4 főre 4 db kacsamáj, 40 dkg zöldbab (fagyasztott is jó), 4 gerezd fokhagyma, só, fehér bors, 3-4 ág friss rozmaring, 5 dkg kacsaháj, diónyi vaj, 2-3 dl tej

Elkészítés A májat megmossuk, jól lefedhető tálba helyezzük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, majd a tejbe beledobáljuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a zöldbabot sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a vajban megforgatjuk, melegen tartjuk.

A kacsahájat felolvasztjuk, az olvasztott zsiradékban a rozmaringágakat megsütjük, végül az edényből a tepertőt és a rozmaringot is kivesszük. A tejből kiemelt, lecsöpögtetett, szárazra törölt májat a forró kacsazsírba tesszük, megszórjuk borssal, és mindkét oldalán 4-4 percig sütjük (egy hústűvel megszúrva ellenőrizzük, belül is átsült-e).  A májat a zöldbabbal együtt kínáljuk, és csak tálaláskor sózzuk meg.

Tipp A sült kacsamájat kínálhatjuk burgonyapürével is, de finomabb pirított burgonyával. Utóbbi esetében a sós vízben főtt, kockára vágott burgonyát megforgatjuk a sütésből visszamaradt, forró, fűszeres kacsazsírban, és néhány percig pirítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.