Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rókagombás csirke pennével, Dobitól
2014.10.15

img_4353.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 nagy csirkemell filézve, 1 fej brokkoli, 20-30 dkg rókagomba, 3-4 dl főzőtejszín, só, bors, majoránna, kakukkfű, olaj, 1 csomag penne

Elkészítés A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük és kb. fél órán át pácoljuk. Míg a csirke pácolódik, a tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. Amikor kész, leszűrjük, melegen tartjuk.

Eközben a brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. A rókagombát megmossuk, lecsöpögtetjük, a tejszínben megpároljuk, sózzuk, kakukkfűvel és sóval ízesítjük.

Egy másik serpenyőben a csirkemellcsíkokat kb.10-15 perc alatt, kevés olajon megsütjük, majd óvatosan összekeverjük a gombával és a brokkolival.

Tálaláskor a tésztát tányérokra szedjük, majd a raguból bőségesen halmozunk a tetejére.

Tipp Friss paradicsomot és petrezselyemzöldet kínálhatunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.