Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 nagy szelet tarja
3 fej vöröshagyma
só, bors
2 kk őrölt köménymag
2 ek mustár
0,5 dl vodka
2 dl sör
olaj a sütéshez
Elkészítés A tarjaszeleteket a felhasználás előtti napon kiverjük, széleiket bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze. Bedörzsöljük sóval, borssal, őrölt köménymaggal és mustárral. A hagymákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, karikákra szedjük. Egy tál aljára hússzeleteket fektetünk, megrakjuk hagymakarikákkal, ismét hússzeletek következnek majd hagymakarikákkal fejezzük be a rétegzést.
Meglocsoljuk a sörrel és a vodkával, lefedjük és hűtőbe tesszük egy napra.
Sütéskor egy nagy serpenyőt olajjal kikenünk, és a húsokat a hagymával együtt magas hőfokon megsütjük.
Tipp Az így előkészített tarjákat grillezhetjük, vagy kőlapon is süthetjük.