Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rántott pangasius szezámmaggal, Dobi konyhájából
2013.10.04

pangaziusz-szezammagos-bundaban-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre  4 szelet pangasius, vagy bármilyen tengeri halfilé

A bundázáshoz:  kb. 15 dkg rétesliszt, 2  egész tojás, őrölt rozmaring, őrölt oregánó, őrölt borsikafű, só, néhány kávéskanál tej, kb. 15 dkg zsemlemorzsa, 2-3 dkg szezámmag,  4-5 dkg reszelt  parmezán, a sütéshez olaj  A körethez 1 nagy konzervdoboz főtt kukorica,1 nagy konzervdoboz bébisárgarépa, 5 dkg vaj, ízlés szerint só, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés A halszeleteket kisebb (kb. fél tenyérnyi) darabokra vágjuk, megmossuk, besózzuk, kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a sós nedvességet leitatjuk róluk, és panírozzuk.

Először lisztbe forgatjuk a halszeleteket. Ezután a tojásokat felverjük, belekeverjük az őrölt fűszereket, a szezámmagot, a sajtot, hozzáadunk kevés tejet és a lisztezett szeleteket ebbe a masszába mártjuk.  Ezután a zsemlemorzsa következik.

A gyors körethez a konzerv zöldségeket lecsepegtetjük, serpenyőben, vagy mikrosütőben megmelegítjük, vajban átforgatjuk, szükség szerint sózzuk, és aprított petrezselyemzölddel meghintjük.

Cikk: Együk? Ne együk? A pangasius

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.