Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott krumpli csirkével és rókagombával, Dobitól
2014.10.21

img_4366.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 kg krumpli, 30 dkg rókagomba, 20 dkg koktélparadicsom, 10 dkg fekete magozott olajbogyó,1 db csirkemell, só, majoránna, köménymag, durvára őrölt tarkabors, cayenne-i bors, friss bazsalikom, 6-8 dkg reszelt sajt, bazsalikomos olívaolaj

Elkészítés A csirkemellet sóval és majoránnával fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon hirtelen kisütjük, felcsíkozzuk és félretesszük. A krumplit héjában, sós-köménymagos vízben majdnem puhára főzzük (kb. 20 percen át), kihűtjük, meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és a kétharmadát kiolajozott tepsibe terítjük.

A gombát, paradicsomot, olajbogyót feldaraboljuk és a csirkedarabokkal együtt a krumpliszeletekre rendezzük. Beterítjük a maradék krumpliszeletekkel, fűszerezzük a borsokkal, bazsalikommal, és kevés olajat locsolunk rá. A rakott krumplit 180 fokos sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, ekkor óvatosan kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, további 20 percig sütjük és forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.