Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg krumpli, 30 dkg rókagomba, 20 dkg koktélparadicsom, 10 dkg fekete magozott olajbogyó,1 db csirkemell, só, majoránna, köménymag, durvára őrölt tarkabors, cayenne-i bors, friss bazsalikom, 6-8 dkg reszelt sajt, bazsalikomos olívaolaj
Elkészítés A csirkemellet sóval és majoránnával fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk, majd kevés olajon hirtelen kisütjük, felcsíkozzuk és félretesszük. A krumplit héjában, sós-köménymagos vízben majdnem puhára főzzük (kb. 20 percen át), kihűtjük, meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk és a kétharmadát kiolajozott tepsibe terítjük.
A gombát, paradicsomot, olajbogyót feldaraboljuk és a csirkedarabokkal együtt a krumpliszeletekre rendezzük. Beterítjük a maradék krumpliszeletekkel, fűszerezzük a borsokkal, bazsalikommal, és kevés olajat locsolunk rá. A rakott krumplit 180 fokos sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, ekkor óvatosan kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, további 20 percig sütjük és forrón tálaljuk.