Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott kínai kel, Dobi konyhájából
2014.01.15

rakott-kinai-kel--5-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 db kisebb kínai kel, 20 dkg kelbimbó, 2 adag maradék pörkölt marhából, csirkéből, vagy sertésből, 1 db húsleveskocka, 1 dkg vaj, 1 ek zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt sajt Az öntethez 2,5 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 ek liszt, só, bors

Elkészítés A leveskockát 1,5 l vízben felforraljuk, a kelbimbót megfőzzük benne, majd kiszedjük, félbevágjuk, félretesszük. A levelekre szedett kínai kelt fél percre a forró levesbe, majd hideg vízbe mártjuk (blansírozzuk). Ha kihűlt, csíkokra vágjuk.

Elkészítjük az öntetet a tejfölből, a tojások sárgájából és a fűszerekből, csomómentesen elkeverünk benne egy kanál lisztet, majd hozzáadjuk az apróra vágott pörkölthúst, a szafttal együtt.

Kivajazunk és morzsával megszórunk egy sütőtálat, belerétegezzük a zöldségeket és közéjük öntjük az öntetet úgy, hogy a tetejére is maradjon. Végül az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés