Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott cukkini maradékból, Dobi konyhájából
2013.09.25

img_9807.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db cukkini, 2 zacskó előfőzött rizs, csirkepörkölt (maradék), 5-6 dkg parmezán (vagy más reszelt) sajt a tetejére, só, olaj, kevés zsemlemorzsa

Elkészítés A cukkinit megmossuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, besózzuk, a sóban negyed órán át állni hagyjuk, jól letörölgetjük. Forró olajban hirtelen megsütjük, félretesszük. A maradék csirkepörköltet előkészítjük: a szaftot egy kis tálban elkülönítjük, a csontokról a húst lekaparjuk, apró darabkákra szedjük. Egy mélyebb tűzálló tálat (vagy egy tepsit) kikenünk olajjal,  a belsejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a cukkinikarikákat egymás mellé fektetjük (úgy, hogy a szélek fedjék egymást), egyenletesen elosztjuk rajta a rizst, majd erre terítjük a csirkepörköltet, és ráöntjük a pörköltszaft felét. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy a legfelső réteg cukkinikarikákból álljon. Az egészet forró (220 fokos) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a felső cukkinikarikák megpirulnak. Ha kész, kivesszük a sütőből, és parmezán sajttal megszórjuk (de ez el is maradhat).

Forrón tálaljuk!

Tipp Készíthetjük maradék sertéspörköltből is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.