Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott cukkini maradékból, Dobi konyhájából
2013.09.25

img_9807.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db cukkini, 2 zacskó előfőzött rizs, csirkepörkölt (maradék), 5-6 dkg parmezán (vagy más reszelt) sajt a tetejére, só, olaj, kevés zsemlemorzsa

Elkészítés A cukkinit megmossuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, besózzuk, a sóban negyed órán át állni hagyjuk, jól letörölgetjük. Forró olajban hirtelen megsütjük, félretesszük. A maradék csirkepörköltet előkészítjük: a szaftot egy kis tálban elkülönítjük, a csontokról a húst lekaparjuk, apró darabkákra szedjük. Egy mélyebb tűzálló tálat (vagy egy tepsit) kikenünk olajjal,  a belsejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a cukkinikarikákat egymás mellé fektetjük (úgy, hogy a szélek fedjék egymást), egyenletesen elosztjuk rajta a rizst, majd erre terítjük a csirkepörköltet, és ráöntjük a pörköltszaft felét. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy a legfelső réteg cukkinikarikákból álljon. Az egészet forró (220 fokos) sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a felső cukkinikarikák megpirulnak. Ha kész, kivesszük a sütőből, és parmezán sajttal megszórjuk (de ez el is maradhat).

Forrón tálaljuk!

Tipp Készíthetjük maradék sertéspörköltből is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés