Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag előfőzött rizs, 2 doboz konzerv vörösbab, 1 doboz darabos, hámozott paradicsom, 1 üveg paradicsomszósz, 2 kis padlizsán, 3-4 gerezd fokhagyma, 5-6 szál újhagyma, 5 dkg füstölt sajt (ez akár el is maradhat), só, bors bazsalikom, 1 ágacska friss rozmaring, rozmaringos olívaolaj (sima olíva is megfelel)
Elkészítés A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágva besózzuk, állni hagyjuk kb. fél órán át.
Amíg a padlizsán pihen, vékonyan felszeleteljük a megtisztított fokhagymát, és az újhagymát az ép zöldjével együtt. Az olajon megfuttatott hagymákra rádobjuk a felvagdalt konzerv paradicsomokat, felöntjük paradicsomszósszal, megfűszerezzük (a rozmaring leveleit az ágról letépkedve dobjuk az öntetbe), végül hozzáadjuk az egészhez a babot, és rövid ideig (maximum 5-10 percig) főzzük, vigyázva, hogy a bab ne főjön szét.
A padlizsánszeleteket alaposan leitatjuk, és mindkét oldalukat grillserpenyőben szárazon megpirítjuk.
A főtt rizst egy vékonyan kiolajozott sütőtálban elterítjük, a padlizsánszeleteket (a nagyobb szeleteket megfelezve, elnegyedelve) a rizsre ráfektetjük, majd befedjük az egészet a paradicsomos-babos szósszal, és vékonyan megszórjuk a reszelt sajttal.
180-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.