Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott bab padlizsánnal, Dobitól
2014.11.17

20141113_140221.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 csomag előfőzött rizs, 2 doboz konzerv vörösbab, 1 doboz darabos, hámozott paradicsom, 1 üveg paradicsomszósz, 2 kis padlizsán, 3-4 gerezd fokhagyma, 5-6 szál újhagyma, 5 dkg füstölt sajt (ez akár el is maradhat), só, bors bazsalikom, 1 ágacska friss rozmaring, rozmaringos olívaolaj (sima olíva is megfelel)

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágva besózzuk, állni hagyjuk kb. fél órán át.

Amíg a padlizsán pihen, vékonyan felszeleteljük a megtisztított fokhagymát, és az újhagymát az ép zöldjével együtt. Az olajon megfuttatott hagymákra rádobjuk a felvagdalt konzerv paradicsomokat, felöntjük paradicsomszósszal, megfűszerezzük (a rozmaring leveleit az ágról letépkedve dobjuk az öntetbe), végül hozzáadjuk az egészhez a babot, és rövid ideig (maximum 5-10 percig) főzzük, vigyázva, hogy a bab ne főjön szét.

A padlizsánszeleteket alaposan leitatjuk, és mindkét oldalukat grillserpenyőben szárazon  megpirítjuk.

A főtt rizst egy vékonyan kiolajozott sütőtálban elterítjük, a padlizsánszeleteket (a nagyobb szeleteket megfelezve, elnegyedelve) a rizsre ráfektetjük, majd befedjük az egészet a paradicsomos-babos szósszal, és vékonyan megszórjuk a reszelt sajttal.

180-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.