Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott aprópecsenye Dobi konyhájából
2013.03.25

rakott-apropecsenye--4-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 kis csirkemell vagy 4 db kicsontozott csirke felsőcomb, 2 zsömle, 3 dl tej, 2 db keménytojás, 1 egész tojás, 20 dkg csirkemáj, 3-4 db gomba, 1 db vöröshagyma, 1 db savanykás alma, 5 dkg vaj, 1 kk  flekken-fűszerkeverék, 2 szál friss bazsalikom, 2 ágacska friss rozmaring, 1-1 csapott  mk lestyán, kakukkfű, só, bors

Elkészítés A kisebb darabokra vágott húst flekkenfűszerrel megszórjuk, esetleg enyhén meg is sózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd a vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk. A zsömlét tejben áztatjuk, jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az egész tojást, a finomra vágott hagymát, az apróra vagdalt almát és tojást, az elkapart májat, a felszeletelt, kakukkfűvel ízesített, és előzőleg megpárolt gombát, a finomra vagdalt és a szárított zöldfűszereket, majd az így elkevert masszát megsózzuk és megborsozzuk.

A hússütésből visszamaradt vajjal egy tepsit kikenünk, szorosan egymás mellé fektetjük a csirkedarabokat, majd az elkészült masszát a hús tetején egyenletesen elosztjuk. 220 fokos sütőben sütjük alufólia alatt kb. 40 percig, majd a fóliát levéve folytatjuk a sütést, hogy kérget kapjon és megpiruljon a massza teteje.

Tipp Tálaljuk burgonyapürével körítve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.