Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3 nagyobb csirkemell, 16 szelet bacon szalonna, 2 piros kaliformiai paprika, 8-10 nagyobb újhagyma Az öntethez 6-8 evőkanál olívaolaj, 5-6 gerezd fokhagyma, flekken-fűszerkeverék, kakukkfű, oregánó, só (elhagyható, bors Eszköz 4X2 db, legalább arasznyi hosszú nyárs
Elkészítés A húst megmossuk, és úgy szeleteljük fel, hogy 32 db lapos (nem vastag) szeletet kapjuk. A bacon szalonnákat félbevágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, és a fehér részét 2-3 centis darabokra vágjuk (a zöld részét másra használjuk fel, mert sütéskor megkeményedne). A kaliforniai paprikát is 2-3 centiméteres kockákra szeleteljük.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel összetörjük vagy nagyon apróra vágjuk, szétnyomkodjuk, és a fűszerekkel együtt az olajjal jól összekeverjük. (El is hagyhatjuk a sót, mert a flekkenfűszer és a bacon is sós.) A húst az öntetben megforgatjuk.
Egy fél baconbe egy húsdarabot beletekerünk, felszúrjuk a nyársra, majd a kaliforniai
paprikát és az újhagymát is egymás után mellé szúrjuk, és így ismételjük a nyárs végéig, arányosan. Egy nyársra biztosan ráfér 4 réteg hús/paprika/újhagyma adag.
A felfűzött nyársakat rácsra vagy tűzálló tálba helyezzük, és a maradék páclével megöntözzük. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben kb. fél órán át pároljuk. Félidőben megfordítjuk a nyársakat. Mikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és hagyjuk a nyársakat egy kissé megpirulni, vigyázva, hogy a hús ne száradjon ki.
Tipp Savanyúsággal, burgonyakörítéssel, esetleg kenyérrel kínáljuk.