Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polipsaláta Dobitól
2012.07.31

polipsalata.jpgHozzávalók 4 főre 1 db polipkonzerv, 1 db sprotnikonzerv, 1/2 jégsaláta, 20 dkg kígyóuborka, 20 szem olajbogyó, 10 db koktélparadicsom, friss snidling és bazsalikom

Az öntetehez 3 dl kefír, 1/2 citrom leve, 1 kk szardellapaszta, 1 kk Worchester-szósz, 1 kk szójaszósz, 2 kk olívaolaj, 1-1 kk a hal- és polipkonzerv levébő l(elmaradhat), késhegynyi őrölt bors,  4 kk  reszelt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés A polipot és a sprotnit feldaraboljuk,  mély üvegtálba tesszük. Hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott uborkát, a felezett paradicsomokat, az olajbogyót és a darabokra tépkedett (vagy vékonyan felcsíkozott) jégsalátát. Óvatosan belekeverjük a felaprított snidlinget és a bazsalikomot. Egy külön tálkában összekeverjük az öntet hozzávalóit és a salátába keverjük. Végül az egészet megszórjuk a parmezánnal, hűtőbe tesszük, és egy kb. egy óra múlva tálajuk.

Tipp Kínáljunk hozzá forró pirítóst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés