Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Padlizsánkoszorú, Dobi konyhájából
2014.11.03

padlizsankoszoru.jpg

Hozzávalók személyenként 1 kis padlizsán, 1 fej lilahagyma, 3 nagy gerezd fokhagyma 1/2 piros kaliforniai paprika, flekken-fűszerkeverék, só, bors, bazsalikom, kakukkfű cayenne-i bors (ha az enyhén csípős ízt kedveljük), olívaolaj

Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd enyhén besózzuk, flekkenfűszerrel megszórjuk (vigyázat: a flekkenfűszer is sós) és 20 percig állni hagyjuk.

Ezután a padlizsánszeleteket kockákra aprítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát vékony, a lilahagymát nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Grillserpenyőbe igen  kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. A paprikacsíkokat és a padlizsánkockákat a hagymára dobjuk, megszórjuk a fűszerekkel, és kb. 20 percig pároljuk, miközben gyakran kevergetjük.

Tipp Rizskörítéssel, azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.