Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Padlizsán Münster sajttal, Dobitól
2014.06.03

padlizsan-munster-sajttal.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 padlizsán, 20 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet), 20 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet), 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg sonka, 15 dkg Münster sajt (esetleg nagyon érett camembert, vagy más aromás, lágy sajt), só, őrölt tarka bors, őrölt bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma-granulátum), olívaolaj, vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés
A megmosott, szárazra törölt padlizsánokat 1/2-1 centiméter vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk.

A 2 centiméteres darabokra vágott zöldbabot, majd a rózsákra szedett brokkolit sós vízben félig megfőzzük, félretesszük.

A tejfölben a tojássárgákat elkeverjük, sóval, borssal, bazsalikommal, pépesített fokhagymával (vagy granulátummal) ízesítjük.

A padlizsánszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd leheletnyi olajon (vagy anélkül) grillezzük.

Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálban a padlizsán felét elhelyezzük úgy, hogy a szeletek szélei egymásra boruljanak. Erre szórjuk a zöldbabot és a darabokra szedett brokkolit, majd az egészet a maradék
padlizsánnal befedjük. Ráöntjük a zöldségekre a tejfölt, erre a legfeljebb félcentisre vágott sajtszeleteket, és az egészet megszórjuk a körömnyi darabokra vagdalt sonkával.

A  tálat lefedés nélkül, előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és az egészet pirosra sütjük (kb. 20 perc).

Tipp Köríthetjük tésztával, vagy ehetjük önálló fogásként. Megszórhatjuk friss, vágott bazsalikommal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.