Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Narancsos tiramisu, Dobi konyhájából
2014.01.26

img_0321.jpg

Hozzávalók 4-6 fő részére 40 dkg babapiskóta, 50 dkg mascarpone, 4 tojás sárgája, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 10 dkg porcukor, 2 dl erős feketekávé, 3-4 ek narancsdzsem, 1 ek  kakaópor, 1/2 ek őrölt babkávé, 1 db narancs reszelt héja

Elkészítés A tojások sárgáját a porcukorral és a fahéjjal, majd a mascarponéval alaposan összekeverjük (lényeges, hogy a krém minél könnyebb legyen). A babapiskótákat az erős, cukrozatlan feketekávéban megmártjuk, vigyázva, hogy se el ne ázzanak, se félig szárazak ne maradjanak.

Egy nagy tál aljára sorba rakjuk a kávés piskótákat, a tál oldalát pedig félbetört piskótákkal béleljük ki. A piskótára ráöntjük a krémet, majd rákenjük a narancsdzsemet. Ezután újabb réteg piskóta következik, majd újabb réteg krém és dzsem. (Vigyázzunk, ha a dzsem nagyon édes, ne kenjük vastagon, ne vigyük túlzásba!)

Néhány órára tegyük a tiramisut a hűtőbe. Tálalás előtt teaszűrőn át szórjuk meg a tiramisu tetejét kakaóporral, finomra őrölt kávéval, és díszítsük reszelt narancshéjjal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.