Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 40 dkg szűzérme, 2 gerezd fokhagyma, mustár, só, olívaolaj, 1/2 evőkanál szójaszósz
A raguhoz 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg csicseriborsó (konzerv), 4 db nagyobb paradicsom, őrölt kömény, só, olíivaolaj
Elkészítés A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az olívaolajban a mustárt és a zúzott fokhagymát elkeverjük, és a hússzeleteket bevonjuk vele, majd a hűtőszekrényben jól záródó edényben állni hagyjuk, 2- 3 órán át.
A csicseriborsóról leöntjük a konzerv levét, és vízzel leöblítjük. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe merítjük néhány percre, majd bőrüket lehúzzuk, a paradicsomokat felszeleteljük. Az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a megtisztított, zúzott fokhagymát,a csicseriborsót, megsózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és az egészet összeforraljuk, besűrítjük.
A húst sütés előtt 20 perccel megsózzuk, a szójaszószban megforgatjuk, majd olívaolajban megsütjük. A szűzérmét a raguval együtt, forrón tálaljuk.
Tipp Külön körítés nélkül is fogyasztható.