Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mogyorós rántott ponty, Dobi konyhájából
2014.09.06

 

20140831_132924.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 nagyobb vagy 8 kisebb pontyszelet A panírozáshoz kb. 10 dkg rétesliszt, 2 db tojás, kb. 10 dkg zsemlemorzsa, földimogyoró (minimum a zsemlemorzsa harmadának, maximum a felének megfelelő arányban), só, olaj a sütéshez

Elkészítés A halszeleteket megmossuk, a vizet leitatjuk róluk, és besózva állni hagyjuk egy órán át. Amíg a hal a sóban áll, megtisztítjuk a földmogyorót, késsel apró morzsákra törjük-vagdaljuk, ezután serpenyőbe tesszük, és folyton kevergetve enyhén megpirítjuk. (Ez abban az esetben is célszerű, ha egyébként pirított mogyorót vásárolunk.) A mogyorót - ha kihűlt - a zsemlemorzsához keverjük.

A halszeleteket lisztbe, majd a felvert és enyhén besózott tojásba, végül a mogyorós zsemlemorzsába forgatjuk, gondoskodva arról, hogy a mogyorós bunda jól tapadjon a halszeletekre.

Végül a halat forró olajban kirántjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.