Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mogyorós rántott csirkemell, Dobi konyhájából
2014.04.11

mogyoros-rantottcsirke--dobi-konyhajabolimg_2250.jpg

Hozzávalók 4 főre 3 csirkemell, 2-3 dl tej, só, rétesliszt, zsemlemorzsa, pörkölt mogyoró, 2 egész tojás, olaj a sütéshez

Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, lapjánál felszeleteljük, majd a vékony szeleteket kisebb darabokra (kb. egyharmad tenyérnyire) vágjuk, és tejbe áztatjuk, vigyázva, hogy a tej a húst ellepje.

Néhány óra elteltével a tejből a szeleteket kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, besózzuk. A tojásokat felverjük, a megmaradt tejből egy keveset az elkevert tojásba öntünk,megsózzuk a tojást. A zsemlemorzsába a durvára őrölt mogyorót belekeverjük olyan arányban, hogy a mogyoró és a morzsa közel azonos arányú legyen.

A húst először réteslisztbe, majd tojásba, végül a mogyorós zsemlemorzsába mártjuk, és a bundát alaposan a szeletekre tapasztjuk, majd a csirkét forró olajban, fedő alatt
kirántjuk.

Tipp
Bármilyen savanyúsággal, salátával kínálhatjuk, hidegen is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.