Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Meggy mustárban, Dobi konyhájából
2014.07.16

meggy-mustarbanimg_3632.jpg

Hozzávalók 2 kg nagyszemű meggy, 50 dkg kristálycukor, 20 dkg enyhe mustár, 5 dkg csipős mustár, 10 dkg frissen reszelt torma, 6 dl víz, 1 mk koriandermag, 1 mk mustármag, 1 mk nátriumbenzoát

Elkészítés A meggyet leszárazzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.

A cukrot 6 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a mustármagot és a koriandert, majd felforraljuk. A meggyet apránként egy szűrőbe téve, a forrásban lévő cukros vízbe merítjük, majd gyorsan kivesszük, hogy ne repedjen meg. Az így előkészített gyümölcsöt üvegekbe tesszük.

A cukros levet addig forraljuk, míg sziruposodik, ekkor belekeverjük a mustárokat és a tormát, végül pedig a tartósítót, majd az üvegekben lévő meggyre merjük.

Az üvegeket lezárjuk, hűvös, sötét helyen tároljuk.

Tipp A mustáros meggyet bármilyen húsételhez kínálhatjuk, savanyúságként.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.