Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 kg nagyszemű meggy, 50 dkg kristálycukor, 20 dkg enyhe mustár, 5 dkg csipős mustár, 10 dkg frissen reszelt torma, 6 dl víz, 1 mk koriandermag, 1 mk mustármag, 1 mk nátriumbenzoát
Elkészítés A meggyet leszárazzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.
A cukrot 6 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a mustármagot és a koriandert, majd felforraljuk. A meggyet apránként egy szűrőbe téve, a forrásban lévő cukros vízbe merítjük, majd gyorsan kivesszük, hogy ne repedjen meg. Az így előkészített gyümölcsöt üvegekbe tesszük.
A cukros levet addig forraljuk, míg sziruposodik, ekkor belekeverjük a mustárokat és a tormát, végül pedig a tartósítót, majd az üvegekben lévő meggyre merjük.
Az üvegeket lezárjuk, hűvös, sötét helyen tároljuk.
Tipp A mustáros meggyet bármilyen húsételhez kínálhatjuk, savanyúságként.