Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Medvehagymás, camembert-es orsótészta, Dobitól
2014.03.07

medvehagymas-tejszines-teszta.jpg

Hozzávalók 4 főre orsótészta (ízlés szerinti mennyiségben), 40 dkg érett camembert sajt, 3 dl főzőtejszín, 1 csokor medvehagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, egy maréknyi pirított napraforgómag, 1 ek olaj

Elkészítés A tésztát 1 ek olajjal és egy kevés sóval felforralt vízben főni tesszük. Vékony csíkokra vágjuk a medvehagymaleveleket és apróra a petrezselymet.

Az öntethez feldaraboljuk a sajtot (minél kisebbre), majd a tejszínnel együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Amikor a sajt már felolvadt, rászórjuk a zöld leveleket, sózzuk, borsozzuk, korianderporral ízesítjük, és még egy kis ideig keverjük.

Az öntetet az időközben megfőtt és leszűrt tésztára borítjuk, majd a pirított magvakkal bőven megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp Napraforgómag helyett használhatunk durvára vágott, pörkölt dióbelet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés