Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Medvehagymás, camembert-es orsótészta, Dobitól
2014.03.07

medvehagymas-tejszines-teszta.jpg

Hozzávalók 4 főre orsótészta (ízlés szerinti mennyiségben), 40 dkg érett camembert sajt, 3 dl főzőtejszín, 1 csokor medvehagyma, fél csokor petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, egy maréknyi pirított napraforgómag, 1 ek olaj

Elkészítés A tésztát 1 ek olajjal és egy kevés sóval felforralt vízben főni tesszük. Vékony csíkokra vágjuk a medvehagymaleveleket és apróra a petrezselymet.

Az öntethez feldaraboljuk a sajtot (minél kisebbre), majd a tejszínnel együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk. Amikor a sajt már felolvadt, rászórjuk a zöld leveleket, sózzuk, borsozzuk, korianderporral ízesítjük, és még egy kis ideig keverjük.

Az öntetet az időközben megfőtt és leszűrt tésztára borítjuk, majd a pirított magvakkal bőven megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp Napraforgómag helyett használhatunk durvára vágott, pörkölt dióbelet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.